«Μικρός Αρχηγός- 2 Σούπερ Περιπέτειες Τόμος 1» .Βαγγέλης Γεωργάκης, Κωσταντίνος Ραμπατζής (Oasis)

 

«Μικρός Αρχηγός- 2 Σούπερ Περιπέτειες Τόμος 1» Βαγγέλης Γεωργάκης, Κωσταντίνος Ραμπατζής (Oasis)
 

Η επιστροφή του Μικρού Αρχηγού από τις εκδόσεις Oasis, σηματοδοτείται από την έγκριση και συμμέτοχή του σκιτσογράφου και εκ των ιδρυτών Κωσταντίνου Ραμπατζή και την ανανεωτική , όσο και οπαδική ματιά του συγγραφέα Βαγγέλη Γεωργάκη. Στο τέλος του πρώτου τόμου, υπάρχει μια εκτεταμένη περιγραφή της επαφής του Γεωργάκη με τον Ραμπατζή και την υπόλοιπη ομάδα του αρχικού περιοδικού. Ο Γεωργάκης με αξιόλογη προσωπική συγγραφική πορεία αποφάσισε να δώσει στην εποχή μας, την θρυλική τετράδα, ωθούμενος από την βαθύτερη ανάγκη ,της πυξίδας που αποτέλεσαν για τον ίδιο ο Θρυλικός Τζιμ Άνταμς και η παρέα του σε ένα κόσμο κινδύνων και ανομίας. Δύο ιστορίες , μια καινούργια δια χειρός Βαγγέλη Γεωργάκη και μια παλιότερη, στο γνωστό ύφος μυστηρίου, γουέστερν , λαϊκής λογοτεχνίας και παρωχημένων στον άνομο κόσμο της σημερινής Δυτικής κοινωνίας, αξιών του παλιού Γουέστ. Η πρώτη ιστορία με τίτλο  «Το μυστικό του νεκρού» είναι πιο «μοντέρνα, περισσότερο νουάρ και μυστηρίου. Η δεύτερη «Το άλλο πρόσωπο του δολοφόνου» περισσότερο προσανατολισμένη στα κλασικά γουέστερν των 60ς, με όλα τα στερεότυπα, αποίκους, καλούς και κακούς Ινδιάνους, ρατσισμό, εξουσία πέραν του νόμου από τον τυπικό μεγαλοκτηματία αλλά και τη μοναδική προσέγγιση του Τζιμ Ανταμς, με την προσήλωση του στο νόμο αλλά και στο Θεό, απόρροια της Ελληνικής καταγωγής του. Υπέρμαχος της ισότητας και του νόμου, καυτηριάζει την Άγρια Δύση των φυλετικών διακρίσεων αλλά ισορροπεί ταυτόχρονα στην αλήθεια των κοινωνικών συνθηκών της Αγρίας Δύσης.


Ο πρώτος σκληρόδετος τόμος του Μικρού Αρχηγού, συνοδεύεται με ένα πανέξυπνο και διασκεδαστικό κόμικ, με ήρωα τον Πεπίτο , με τίτλο «Ένα φαρμακείο στο Φαρ Γουέστ». Με όμορφο απλό σχέδιο και έξυπνο κείμενο, βασισμένο εν μέρει σε πραγματικά ιστορικά περιστατικά για γνωστό Αμερικανικό αναψυκτικό.

Η ανάγνωση του Μικρού αρχηγού, είναι από μόνη της μια εμπειρία, όπως όταν ανοίγεις το κουτί με τα παλιά παιχνίδια σου. Μια ανάσα παρελθόντος που σε γεμίζει χαμόγελα, αναμνήσεις και σε ταξιδεύει σε εποχές προ διαδικτύου και πολιτικής ορθότητα, όταν ο λόγος του άντρα μετρούσε περισσότερο και από το πιστόλι του. Για όλους εμάς που ακόμη λατρεύουμε τα γουέστερν του Τζων Χιούστον και του Σερτζιο Λεόνε και υπακούμε σε νόμους άγραφους ηθικής, λατρεύουμε το τυπωμένο χαρτί και ταυτιζόμαστε με τη θρυλική τετράδα, στο μελάνι και τα σχέδια του Ραμπατζή, που αργότερα αναγνωρίσαμε σε εξώφυλλα δίσκων σαν επιρροή, ο Μικρός Αρχηγός στην νέα του μορφή από τις εκδόσεις Oasis αποτελεί ένα ταξίδι στο χθές με όχημα του σήμερα, μια χρονομηχανή στην χαμένη αθωότητα μας, τότε που όλα φάνταζαν να λύνονται με γνώμονα το καλό και την ανδρεία.



Αν είστε φίλοι της λαϊκής γουέστερν λογοτεχνίας ή θέλετε να γνωρίστε τα περίφημά 60ς/70ς/80ς με έναν αυθεντικό τρόπο, όπως και την αντίστοιχη λαϊκή λογοτεχνία που ακόμη αναζητούμε σε πρακτορεία τύπου και παλιά βιβλιοπωλεία ο Μικρός Αρχηγός είναι εδώ για να σας ταξιδέψει και συναρπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Moby- Porcelain: Μια αυτοβιογραφία (Ροπή)

  Moby- Porcelain: Μια αυτοβιογραφία (Ροπή) Οι μ...

Δημοφιλή/ Popular